SPECIALIZED Tarmac SL8 - Najrýchlejší bicykel na svete


Predstavujeme vám úplne nový Specialized Tarmac SL8 - najrýchlejší pretekársky bicykel na svete. Neexistuje bicykel, ktorý by bol rýchlejší ako nový Tarmac SL8 - vďaka kombinácii aerodynamiky, ľahkosti a kvality jazdy, ktorá sa predtým zdala nemožná.

VŠETKO JE TO O AERODYNAMIKE

Aero je tam, kde je dôležité – na nábežnej hrane – a nie len tam, kde dobre vyzerá. Vytvorili sme tak náš doposiaľ najaerodynamickejší cestný bicykel. Áno, je viac aero ako model Venge. Čistý vzduch je optimalizovaný pre maximálnu výhodu vďaka novému prednému kužeľu – Speed ​​Sniffer. Posunutím stĺpika vidlice v hlavovej rúrke dozadu - stĺpika, ktorý určuje šírku hlavovej rúrky - môže byť nábežná hrana hlavovej rúrky oveľa ostrejšia, čo prináša oveľa nižšiu odporu vzduchu. 

S-Works Tarmac SL8 - SRAM Red eTap AXS

S-Works Tarmac SL8 - SRAM Red eTap
Cena: 13 999,00 €

SPECIALIZED S-Works Tarmac SL8 - Shimano Dura-Ace Di2

S-Works Tarmac SL8 - Shimano Dura-Ace
Cena: 13 999,00 €

SPECIALIZED Tarmac SL8 Pro - SRAM Force eTap AXS

Tarmac SL8 Pro - SRAM Force eTap
Cena: 8 999,00 €

 

NAJUŽŠIA SEDLOVKA

S využitím nových pravidiel UCI má model Tarmac SL8 najužšiu a najviac aero sedlovku, akú sme kedy vyrobili, čo zaisťuje, že rýchlo sa pohybujúci "špinavý" vzduch okolo nôh môže čistejšie prúdiť späť. Z dôvodu úzkeho profilu sedlovky nového Tarmacu je batéria systému Shimano Di2 umiestená do sedlovej trubky namiesto do sedlovky samotnej. O úchyt batérie sa stará adaptér. Tarmac SL8 je sériovo osadený sedlovkou s offsetom 15mm. Sedlovky s nulovým offsetom sú tiež k dispozícii.

 

MINIMUM VÁHY, MAXIMUM AERO

Tarmac SL8 prevzal poznatky z modelu Aethos, aby mohol byť ľahko postavený na minimum UCI limitu s plným aerodynamickým nastavením. Tím dodal rám s ohromujúcou hmotnosťou 685 gramov - o 15% ľahší ako Tarmac SL7 a ľahší ako čokoľvek iné na World Tour. Vďaka schopnosti urobiť z nízkej hmotnosti najvyššiu prioritu, boli v oblasti spodnej trubky, sedlovej trubky a zadnej časti kolesa použité poznatky z modelu Aethos. Tvar rámu prenáša záťaž tak efektívne, že sa ďalšie karbónové vrstvy tuhosti stávajú zbytočnými.

Tarmac SL8 vs Tarmac SL7 - čo je potrebné zobrať z SL7, aby sa hmotnostne vyrovnal SL8

S-Works Tarmac SL8 - SRAM Red eTap AXS

S-Works Tarmac SL8 - SRAM Red eTap
Cena: 13 999,00 €

S-Works Tarmac SL8 - Shimano Dura-Ace Di2

S-Works Tarmac SL8 - Shimano Dura-Ace
Cena: 13 999,00 €

Tarmac SL8 Pro - Ultegra Di2

Tarmac SL8 Pro - Ultegra
Cena: 8 999,00 €

 

RÝCHLY AKO DIABOL, NO BOŽSKY KOMFORTNÝ

Vďaka obrovskému nárastu pomeru tuhosti a hmotnosti – zlepšenie o 33 % oproti modelu SL7 – posúva Tarmac SL8 legendárnu ovládateľnosť, agresívne reakcie a geometriu osvedčenú na majstrovstvách sveta na vyššiu úroveň. Bicykel je tuhší v pedáloch, presnejší na riadidlách a kombinuje to s poddajnou jazdou v sedle, ktorá nastavuje nové merítka pre pohodlie závodných bicyklov. Vďaka našej konštrukcii Rider-First Engineering získa každý jazdec bez ohľadu na veľkosť rovnakú bezprecedentnú kvalitu jazdy a ovládateľnosť. V sedle poskytuje Tarmac SL8 o 6% vyššiu poddajnosť, takže sa vznáša nad nerovnosťami s pocitom, ktorý je vo svete závodných bicyklov jedinečný. Osvedčená geometria Tarmacu a 32mm priestor pre plášte sú zhodné s modelom SL7, čo zaisťuje ľahké prispôsobenie a univerzálnosť pre použitie plášťov s vyšším objemom, pokiaľ je to potrebné.

BYOND GENDER

Medzi dvoma cyklistami – mužmi môže byť väčší rozdiel ako medzi mužom a ženou. Samotné pohlavie neposkytuje zďaleka dostatok dát na špecializáciu, a to znamená, že vytváranie mužských alebo ženských bicyklov je svojvoľné a zastarané. Každý jazdec môže získať výhodu ďalšej úrovne Tarmacu SL8. Nehľadáme rozdiely, kde nie sú.

"Cítim sa naozaj sebavedomo
v zákrutách aj v klesaní.
S bicyklom som jedno telo,
je tuhý a krásne sa ovláda.
Cítim sa oveľa agresívnejšia,
pripravená kedykoľvek zaútočiť."
Demi Vollering
#1 RANKED UCI WOMEN’S RIDER*


“Ľahší bicykel pri strmom stúpaní je super dôležitý.
Rozdiel v hmotnosti je naozaj citeľný.
 Môžu to byť len jedna alebo dve sekundy,
ale toľko stačí, aby ste vyhrali závod.”

Remco Evenepoel
2022 WORLD CHAMPION

 

 Galéria